Nasveti za gojenje zelišč v lončkih

Pred zimo poskrbimo za zelišča, ki nam bodo nudila popestritev v kuhinji in predvsem z vitamini bogatila hrano.

Vse kar je dobro vedeti o stročnicah

V svetu predelujejo številne zrnate stročnice. Med njimi so najbolj znane fižol, grah, bob, volčji bob, leča, čičerika, vinja, soja in arašid.

Zanimivosti o pravih čajih

Prave čaje kot so zeleni, črni, oolong in pri nas malce manj znani, beli čaj pridobivajo iz listov in listnega brstja rastline Čajevec, katere...

Razveselimo naše srce z zdravo in okusno hrano

»Vse kar jemo, nas gradi in spreminja. Od tega, kar smo s hrano vnesli v organizem so odvisni: naša moč, naše zdravje, naše življenje.«...

Vitamini topni v maščobah

Vitamini A, D, E in K so topni v maščobah, zato se presnavljajo počasneje kot vodotopni.

Vodotopni vitamini

Vitamin C in vitamini iz skupine B so vodotopni. Prodrejo v celice in delujejo s tekočinami v celicah kot tudi v tekočinah vmesnih tkiv.

Ali res nimamo časa za pripravo zdravih obrokov?

Z malo organizacije in nekaj enostavnimi nasveti ter idejami, mi lahko verjamete, da so lahko prigrizki in vaša malica okusni, zdravi in hitro...

Kako si zagotovimo varnosti živil?

Da lahko rečemo, da se zdravo prehranjujemo, mora biti naša hrana, poleg tega, da je uravnotežena in varovalna, tudi varna za nas in naše zdravje.