Recept za špargljevo juho in dodatkom špargljev s sirom ter slanino

Ni boljšega kot šopek čudovitih svežih špargljev v pomladnem času. Ko je sezona špargljev, komaj čakam, da si pripravim okusno kosilo.

Ko po špargljih zadiši…

Najboljše je uživati sveže, mlade poganjke.

Recept za friko z divjimi zelišči

Frika je slovenska tradicionalna jed, ki ima izvor v Nadiških dolinah in Karniji, kjer stopljen in popečen sir imenujejo frico.

Peteršilj je zakladnica hranil

Peteršilj (Petroselinum crispum) je živilo, ki bi ga lahko glede na njegovo prehransko vrednost uvrstili v sam vrh, še posebej, kadar ga uživamo...

Priporočena živila za zdrava jetra

Jetra so življenjsko pomemben organ, ki ima veliko funkcij – lahko bi jim rekli tudi kemična tovarna.

Marjetica je zdravilna rastlina leta 2017

Mladi listi in cvetki so uporabni v pomladnih zelenjavnih juhah, posebej za očiščevalne diete.

Samonikle rastline so darilo narave (1.del)

V Sloveniji raste več kot 3000 različnih vrst samoniklih rastlin med katerimi je polovica uporabna za prehrano.

Recept za ajdove vlivance s pestom iz čemaža

Čemaž lahko v prehrani uporabimo na različne načine.

Samonikle rastline so darilo narave (2.del)

Samonikle rastline so pomemben vir esencialnih snovi: vitaminov (A, D, E, K, B in C) in mineralov (natrija, kalija, železa, fosforja, bakra,...