Predstavitev portala velnes.si

Poslanstvo portala velnes.si
Če v življenju potrebujete spremembe na področju dela ter načina življenja in želite na enem mestu dobiti kredibilne informacije, je velnes.si pravi naslov. Z znanjem do zdrave izbire, je poslanstvo in tudi slogan portala velnes.si z željo, da to postane vaš način razmišljanja, odločanja in delovanja. Preverjene, strokovne in razumljivo podane informacije vam bodo pomagale, da se boste v danem trenutku zase odločali najbolje, kot se lahko. 
Avtorji portala velnes.si
Avtorji, ki sodelujejo pri ustvarjanju portala velnes.si, so vsi strokovnjaki na svojem področju. Hkrati imajo zaradi dodatnih znanj iz različnih področij širino, ki jim omogoča povezovanje med različnimi vsebinami. Predvsem pa živijo to, kar drugim svetujejo. Zato so njihove praktične izkušnje dragocene in vam na voljo na straneh velnes.si. 
Pri ustvarjanju portala velnes.si, poleg strokovnih avtorjev, sodelujejo tudi nekateri študenti katerih potencial sem prepoznala na predavanjih in pri njihovem praktičnem delu.  S članki bodo prispevali svoja stališča in razmišljanja, ki so povezana z njihovim razumevanjem zdravega načina življenja. Mlade ljudje, ki imajo pozitiven pristop k učenju ter raziskovanju sebe in sveta, je potrebno le podpreti, ker si to zaslužijo. 
Etičnost, strokovnost, kreativnost, prijaznost do sebe in vseh okoli nas, je vodilo vseh, ki bomo ustvarjali blagovno znamko velnes.si. 

Vstopna stran portala  

Velnes kot način življenja
Vstopna stran portala velnes.si je oblikovana tako, da lahko takoj izberete strokovno področje, ki vas zanima. Poleg tega se vsa področja dopolnjujejo na način, da boste z lahkoto poiskali še dodatne vsebine, ki vas zanimajo. Redno bodo objavljene tudi kolumne katerih namen je povezati aktualne vsebine, podati kakšno iztočnico v razmislek, vas spodbuditi k pozitivnim spremembam, …   
Aktualne ponudbe programov
Na straneh portala velnes.si boste našli tudi aktualne ponudbe programov term, velneških centrov, hotelov kot predloge kje lahko preživite prijetne trenutke na način, da naredite veliko za svoje zdravje ter dobro počutje. Vse ponudbe vključujejo velneške storitve.     
Terapije in tehnike
Na portalu velnes.si boste našli tudi certificirane terapevte, ki izvajajo različne terapije in tehnike kot pomoč pri preventivi ali kurativi. Posamezne terapije in tehnike bodo predstavljene v istoimenski rubriki na način, da izberete črko poimenovanja posamezne terapije ali tehnike, ki vas zanima. Vse terapije in tehnike, ki bodo predstavljene, lahko na različne načine celostno pomagajo človeku. Aktualne novosti bodo v nadaljevanju dodane tako, da boste imeli na enem mestu pregledno podane pomembne informacije na podlagi katerih se boste lahko odločali.
Vse prepogosto ugotavljam, da ljudje nimajo potrebnih informacij in verjamejo vse in vsakemu, ki se razglasi za terapevta. K predstavitvi so bili povabljeni posamezniki na podlagi moje lastne izkušnje z njihovim delom ali pa referenc ljudi, ki jim zaupam. Vedno priporočam, da preverite znanje in reference posameznikov in ne iščete samo najnižje cene. Spoštujte vaše zdravje. 
 

Vsebinska struktura portala

Priporočila strokovnjakov
Na portalu velnes.si boste našli aktualne informacije iz velneškega področja, ki vključuje zdravo prehrano, telesno aktivnost, sproščanje in duševni velnes. Poleg tega je vključeno še zdravstveno področje, ki je za potrebe portala usmerjeno v zdravstveno preventivo in področje lepotne in telesne  nege. V vseh rubrikah boste našli informacije, ki vam bodo pomagale pri vaših velneških odločitvah.
Življenjski slog
V zadnjem času se zelo veliko govori o življenjskem slogu v vseh mogočih povezavah. Kaj to je in kaj pravzaprav ni, bo predstavljeno v posebni rubriki na portalu velnes.si
Korporativni velneški programi
Povezavo med velneškim področjem in delovnim okoljem boste na portalu velnes.si. razbrali preko koncepta blagovne znamke delodajalca in korporativnih velneških programov. Zakaj postaja slednje vse bolj pomembno, bo verjetno vsak med nami, ki ima veliko delovnih obveznosti in različnih vlog v življenju, slej kot prej opazil. Ravno tako pa tudi delodajalci, ki vse bolj ugotavljajo, da so kadri v povezavi z zdravjem, vse dražji resursi podjetja. Zato je potrebno spremeniti pristop. Delodajalci boste na straneh velnes.si našli kredibilne ljudi, ki vam lahko pri tem pomagajo.
Dogodki in izobraževanja
Aktualne dogodke in možnosti za izobraževanje boste našli na portalu velnes.si v posebni rubriki, ker brez tega na velneškem področju ne gre. Vsak dan se dogajajo novosti s katerimi se je potrebno seznaniti in v nadaljevanju izobraževati. Le- tako lahko na tem področju napredujemo kot strokovnjaki in posamezniki, ki v življenju želijo sebi in drugim dobro.  
Lepa misel
S pomočjo portala velnes.si boste lahko oblikovali tudi knjižico z lepimi mislimi, saj si boste le-te lahko natisnili. Če boste poleg dodali še svoje dragocene motive, lahko podarite komu lepo darilo. 

Ekipa, ki ustvarja portal velnes.si
Jelica Pegan Stemberger, VSŠKV
Martin Lahajnar, tehnični urednik
Anja Blatnik, Nika Grahek, Pia Kleva, urednice družbenih medijev

Avtorji strokovnih člankov: Monika Karan, Jelica Pegan Stemberger, Gordana Vulić, Maja Vidmar, Tatjana Trajkovska, Nataša Prunk, Uroš Petan, Sabina Laknar, Nina Blejc, Katarina Čuk, Jana Bergant, Matej Turin, Mateja Šinkovec, Melita Mulej, Neli Selan, Urška Dolinšek 
Avtorji člankov za področje Terapij in tehnik: Anamarija Pažin Morović, Melani Kovač, Maja Artenjak, Renata Berglez Radič, Aleš Ernst, Milena Podvršič Plut, Boštjan Trtnik, Ajith Chakrapani Somarajan,Jasmina Lambergar
Avtorice študentskih člankov: Anja Blatnik, Sonia Graunar Muparutsa, Vihra Rampre, Ines Klemenečič

Dobrodošli na straneh velnes.si.
 
Mag. Monika Karan
Avtorica in urednica portala velnes.si