Peteršilj je zakladnica hranil

Peteršilj (Petroselinum crispum) je živilo, ki bi ga lahko glede na njegovo prehransko vrednost uvrstili v sam vrh, še posebej, kadar ga uživamo...

Priporočena živila za zdrava jetra

Jetra so življenjsko pomemben organ, ki ima veliko funkcij – lahko bi jim rekli tudi kemična tovarna.

Marjetica je zdravilna rastlina leta 2017

Mladi listi in cvetki so uporabni v pomladnih zelenjavnih juhah, posebej za očiščevalne diete.

Samonikle rastline so darilo narave (1.del)

V Sloveniji raste več kot 3000 različnih vrst samoniklih rastlin med katerimi je polovica uporabna za prehrano.

Recept za ajdove vlivance s pestom iz čemaža

Čemaž lahko v prehrani uporabimo na različne načine.

Samonikle rastline so darilo narave (2.del)

Samonikle rastline so pomemben vir esencialnih snovi: vitaminov (A, D, E, K, B in C) in mineralov (natrija, kalija, železa, fosforja, bakra,...

Fižol – odlično živilo za zdravo prehrano

Stročji fižol ter čaj iz fižolovih luščin in cvetov zmanjšujejo količino sladkorja v krvi in v urinu za 30 do 40%.

Recept za fižolovo enolončnico s polnozrnatimi žličniki

Fižol vsebuje celo enkrat več beljakovin kakor žita. Bogat je tudi s prehranskimi vlakninami, škrobom, minerali in vitamini.

Čičerka - majhno zrno z velikim pomenom v prehrani

Glikemični indeks čičerke je nizek (med 28 in 32), zato jo priporočajo tudi v prehrani sladkornih bolnikov.