Mednarodni Kneippovi dnevi - IKAT 2017

Mednarodna Kneippova zveza je letos že desetič organizirala aktivne mednarodne Kneippove dneve. Ob različnih dejavnostih kot so: predavanja, izleti, zabavno druženje se srečajo člani društev iz celega sveta.  Po Nemčiji, Mariboru in severni Italiji,  je bila tokrat na vrsti avstrijska Štajerska. V dnevih od 14 do 18 junija so po Kneippovih centrih v okolici Pischelsdorfa, organizatorji  predstavili zeliščne vrtove, pohodne poti, vrelce zdravilne vode in različne možnosti Kneippovih terapij.
Avtor: Janez Platiše

Pokrajina, ki ji pravijo tudi zeleno srce Avstrije,  je ena večjih pridelovalk jabolk in bezga. Številni termalni in zdravilni vrelci so že dolgo osnova za razviti turizem. Na več kot ustreznem kraju so se  srečali ljudje, ki jim je največ do tega, da po naravni poti ohranjajo svoje zdravje in si pomagajo po še vedno aktualnih Kneippovih naukih.  To je hkrati tudi izjemna priložnost za  nove poslovne stike.
Kot pravi predsednica Kneipp- World-Wide, ga. Caspers-Merk, »imamo bogato znanje naravnih poti za ohranjanje zdravja, imamo bogato ponudbo možnosti in največ, kar imamo, je : navdušenje za sprejemanje dobrih idej. Zato živimo aktivno in zdravo«.
 
Francka Čuk