Recepti za juhe po Kneippu

Zeliščna juha z jogurtom
  • Sesekljamo in popražimo 2 šalotki.
  • Očistimo in narežemo 2 šopka jušne zelenjave, dodamo šalotki, zalijemo z jušno osnovo, skuhamo  ter piriramo. 
  • Solimo in popramo 1 jogurt  ter ter ga umešamo v juho. 
Na maslu prepražimo česen in na kocke narezan kruh ter ga potresemo po juhi.

Krepka juha iz leče
  • Popražimo sesekljano slanino, čebulo, korenje, zeleno, peteršilj, timijan in lovor, zalijemo in kuhamo.
  • Dodamo kuhano lečo, malo balzamičnega kisa, piriramo, začinimo s soljo in poprom ter umešamo smetano.
Postrežemo z rezinami prekajenega lososa in sesekljanim peteršiljem.
 
Leča z ingverjem
  • Krompir v majhnih koščkih skuhamo z malo korenčka in peteršilja ter primešamo kuhano lečo in drobno sesekljan sveži  ingver.
  • Na malo olja prepražimo še strok česna, potresemo z malo majarona in to gosto enolončnico postrežemo s polnozrnatim kruhom.
Francka Čuk
Društvo Kneipp Maribor