Kneippova pot v Kranjski Gori

Predstaviti vam želim primer Kneippove poti, ki jo razvijajo v prečudovitem okolju Kranjske Gore. Med prelepimi vršaci ob poti čez prelaz Vršič, sta iz velike in male rečice Pišnice, nastali dve umetni jezerci, poimenovani Jasna. Modrina in lepota vode je izredna. Na gladini se zrcali odsev gora in gozda, kar je edinstvena lepota, ki poboža dušo.
V tem idiličnem okolju so vodno pot poimenovali po Sebastianu Kneippu. Hoja po mrzli vodi (temperatura tudi poleti ne presega 8 stopinj), je skladna z njegovim naukom »Poskrbeti za odpornost telesa«. Ob poti  se nahajajo table z navodili kaj je potrebno storiti in na kakšen način.
Kneippova tehnika - bosanje

Gibanje po Kneippu poteka ob vseh letnih časih. V zimskem času lahko izvajate Kneippovo tehniko – bosanje, kar pomeni hojo z bosimi nogami po snegu, najpogumnejši pa lahko naredijo še nekaj obratov po sneženi podlagi. Veselja bo na pretek.
Vsekakor je lahko ideja za sprostitev ob jezeru in čistem zraku dobrodošla. Če zraven še umirjeno dihate, morda meditirate ali pa preživite dan v prijetni družbi, boste vsekakor imeli izpolnjen dan. Vredno poskusa in zdravega uživanja.

V prihajajočem obdobju bodo na omenjeni lokaciji postavili nove Kneippove naravne terapevtske  točke.
 
Maja Artenjak
Predsednica Društva Kneipp Vrhnika