Zakaj je pomembno, da nam ni vseeno?  

Kaj nas veseli, žalosti, spodbuja, boli,… običajno spoznamo preko ljudi, ki nam pridejo naproti življenju. Nekateri se v njem ustavijo za dolgo časa, drugi samo za bežen trenutek. Če je ravno ta trenutek za nas pomemben, ga običajno želimo podaljšati na vse možne načine. Morda spoznamo tudi sebe na nov način. Morda ugotovimo, da smo tudi lastne meje, ki smo si jih nekoč postavili, pripravljeni premakniti.
Zakaj naj bi bilo to dobro za nas?
Zaradi občutka, da nam ni vseeno za nekoga ali nekaj. Ko nam ni vseeno, živimo bolj intenzivno in polno. Ni strahov, ovir, odlašanja, preteklosti,… Nenadoma postanejo pomembne popolnoma drugačne stvari. V svetu, kjer je vse instant, hitro, zamenljivo, navidezno, površno, hladno,… je občutek topline, pa čeprav samo za trenutek, nekaj kar je pomembno. In dotik. To je kombinacija, ki sproži nekaj kar ni racionalno.  Je pa osebno. Zato tudi ostane nekje v nas in je dragoceno.
Podarjeni čas in energija v kakršnikoli obliki od nekoga, ki nam je prišel naproti z razlogom, je darilo. Sčasoma lahko postanemo hvaležni tudi za darilo, ki nam je morda nekoč povzročilo bolečino. In to zato, ker nam ni bilo vseeno.
Vsi ti občutki, ki so samo naši, nam pomagajo, da lahko postanemo boljša verzija sebe - predvsem zase. Šele nato lahko postanemo boljši človek tudi za nekoga drugega, ki mu prihajamo naproti. 
Do takrat pa je pomembno, da po svetu hodimo z odprtim srcem in da nismo več pripravljeni na manj, ampak na več. Ker več lahko damo, ko nam ni vseeno.  Zato tudi več dobimo.

Mag. Monika Karan
Avtorica in urednica portala velnes.si