Vaša odločitev je ali se boste imeli radi

Glede na aktualen mesec, ko nas trgovci na vsakem koraku opominjajo na izkazovanje ljubezni drugim, je morda ravno pravi trenutek, da se zazrete vase. Nekatere življenjske resnice ste verjetno že velikokrat slišali. Katere med njimi ste resnično ponotranjili? Verjetno tiste, ki so se vam v določenem trenutku zdele smiselne glede na vaše počutje oz. kar mislite o sebi. Zato v teh dneh, ko morda pričakujete izkaz ljubezni od nekoga drugega, sebi namenite nekaj lepega. Sprejmite kakšno novo misel kot vodilo, uredite se zaradi sebe, nasmehnite se vsakemu novemu dnevu,… Morda ugotovite, da se ob tem dobro počutite ne glede na zunanje potrditve. Odločitev, da se imate radi, je največ kar lahko sebi podarite. In tega občutka vam ne more dati nihče drug ne glede na to kakšno darilo bi vam podaril.
Sami izbirate kako želite živeti
Vsi vemo, da se bo nekega dne predstava življenja, kjer smo glavni akter, zaključila. Vendar se nam vedno zdi prezgodaj, ko se nekdo, ki nam je blizu odloči oditi.  Velikokrat ste verjetno že slišali, da je vse kar imamo ravno ta trenutek. Zato se bolj kot smrti bojte življenja, ki ga niste živeli, ker ste se bali narediti korak k temu kar vas veseli, povedati kar čutite nekomu, ki vam je pomemben, … Najhuje je tisto kar v vas umira dokler živite. Vsaka pot se začne s prvim korakom, vendar ga morate sami narediti. Tega ne more storiti nihče drug namesto vas. Bolje je biti pri dnu stopnic na katere se želite povzpeti kot na vrhu tistih, kjer ne želite biti.
Učenje  na lastnih napakah 
Napake niso največja težava v življenju, ampak dejstvo, da se iz njih nič ne naučite in jih ponavljate. Včasih mora biti nekaj zelo narobe, da lahko enkrat nekaj postane prav. Vsi neuspeli poskusi  vas vodijo k nečemu novemu. Naučiti si oprostiti lastne napake, je velika modrost v življenju.
Ne čakajte opravičilo, da lahko nekomu oprostite
Ko se naučite sprejeti opravičila, ki jih nikoli niste slišali, je življenje veliko lažje. Vse kar se vam zgodi so izkušnje, ki so dragocene za vašo osebnostno rast. Če ste jezni na preteklost pomeni, da še v tem trenutku izgubljate dragoceni čas, ki vam je podarjen. Ko boli je težko, ko mine se nasmehnite.
Nekateri ljudje so samo vaša napačna izbira
Ne vztrajajte v odnosih, kjer se počutite manj vredne. Ne vztrajajte z ljudmi, ki vas ne spodbujajo. Ne začnite sebe gledati z njihovimi očmi. Začnite sebe gledati z lastnimi očmi. Naj vas ima nekdo rad natančno take kot ste – ta nekdo pa bodite vi.  
 
Mag. Monika Karan
Avtorica in urednica portala velnes.si