Izberite pravi način, da postanete sebi pomembni

Zakaj je pomembno biti pomemben sebi? Preprosto zato, ker v tem primeru poznate svoj fokus v življenju in imate notranjo stabilnost. Zakaj je to pomembno? Tudi v tem primeru je odgovor dokaj preprost – zato, ker vam vaše notranje ravnovesje ne more nič in nihče porušiti. Zakaj je v nadaljevanju ravno to pomembno? Tudi na to vprašanje je lahko odgovor dokaj preprost. Obstaja velika verjetnost, da boste zaradi lastnega zadovoljstva s samim sabo in dobrega občutka, ki ga ob tem imate, tudi zdravi. Povezava med duševnim in fizičnim stanjem je že zdavnaj dokazana.
Vse v življenju sami izberete
Bodite ustvarjalni in vedoželjni. Iščite razloge, zakaj bi nekaj lahko naredili in ne, zakaj nekaj ne morete narediti. Ne glejte pri vsaki novi situaciji samo ovire. Ne preslikajte si vam že znane situacije, ki so bile za vas slabe, na neke nove, ki se vam dogajajo. Nove so ravno zato, ker so resnično nove. Novo poglavje z novimi ljudmi lahko prinese nove izkušnje. Lahko se zgodi, da boste ob tem zadovoljni, izpolnjeni, morda celo srečni. Lahko se tudi kaj naučite. V vsakem primeru lahko osebnostno zrastete, če si to želite.
Ali je merilo uspešnosti nekoga zunanji blišč ali notranji mir? Zunanji blišč lahko zelo hitro izgine, ker je vse minljivo in izmuzljivo. Danes imate, jutri nimate. Danes ste pomembni, jutri niste. Notranji mir je del vas in kamor koli greste, vam dela družbo. Takšni ljudje so tudi magnet za vse druge, ki imajo  v sebi še vedno kaos, ker preprosto čutijo, da imajo nekaj, kar ni mogoče kupiti. To se lahko pridobi samo z lastnim delom. Zato ni enostavno, niti podarjeno. Je pa lahko zabavno. Ko je pot prava, je vse lepo, kar pride naproti.
Biti pomemben sebi, ni egoistično dejanje, pač pa odločitev, da ne dovolite več zunanjim okoliščinam in za vas nepomembnim ljudem, da vam usmerjajo življenje.
Vse v življenju sami izberete. Zato izberite misli, ki vam lahko pomagajo k pozitivnim spremembam in ne tiste, ki so za vas destruktivne. Misli so energija. Vse okoli nas je energija, zato izberite pozitivno, ki privlači vse dobro.
 


Mag. Monika Karan
Avtorica in urednica portala velnes.si