Ko vsi ovinki postanejo smiselni

Vsaka oseba ali situacija okoli katere sem na neki točki v življenju morala narediti ovinek, da lahko neka realnost postane bolj pozitivna in ustvarjalna, ima pomembno vlogo pri nastanku portala velnes.si. Vendar so bili ključni ljudje, ki so zaradi svoje iskrene namere spodbujati in pomagati, ko je bilo to res potrebno, dejansko pustili sledi v meni. Na mojih poteh je bilo kar nekaj teh ljudi, zaradi katerih so vsi boleči ovinki sčasoma postali sprejemljivi in smiselni. Tem ljudem gre zahvala, da se lahko začenja nova pot, ki jo bo udejanjal portal velnes.si. Narediti iz vseh situacij v življenju smiselno celoto, je želja večine ljudi. Zadovoljstvo z lastno izpolnjenostjo  dolgoročno vpliva tudi na zdravje človeka.

Ideja za portal velnes.si me je več kot leto dni »zabavala« ob vsaki priložnosti, ko sem ugotovila, da pri delu ali v življenju potrebujem informacije od kredibilnih ljudi. V zadnjih šestih letih sem se udeležila številnih seminarjev, delavnic, predavanj, tečajev, ... in ugotovila, da je vse preveč t. i. strokovnjakov, ki čez noč in po možnosti brez dejanskih praktičnih izkušenj v svojem življenju govorijo drugim, kako in kaj je treba početi oz. živeti. Druga skrajnost so strokovnjaki, ki naredijo vse, da pridobijo medijsko pozornost z namenom prodaje svojih storitev ali izdelkov. Obstajao tudi strokovnjaki, ki so že zelo dolgo prisotni na določenem področju in s tem tudi v coni udobja, ki pa jih slej kot prej pripelje v stagniranje, ne da bi se tega sploh zavedali.   

Ker ideja izhaja iz lastne potrebe po strukturiranem pristopu pri iskanju preverjenih informacij, je tudi slogan, ki sem ga nekaj časa nosila v sebi, predno se je še besedno udejanjil, ustrezen za koncept  velneškega portala. Z znanjem do zdrave izbire, je vodilo portala velnes.si in hkrati tudi želja, da to postane vaš način razmišljanja, odločanja in delovanja. Preverjene, strokovne in razumljive informacije  vam bodo pomagale, da se boste v danem trenutku zase odločali najbolje kot se lahko. Bodite odgovorni najprej do sebe na način, da razumete zdravje kot vašo vrednoto v življenju. Dejstvo je, da se vse v življenju sešteva. Tako pozitivno kot negativno.

Razumevanje posameznika o pomenu preventivnega delovanja na področju prehrane, telesne aktivnosti, sproščanja in duševnega velnesa, je zelo pomembno. Bistveno pri vsem tem pa je zavedanje, da je za lastno dobro počutje odgovoren vsak sam. S sprejemanjem tega dejstva pa ima zelo veliko ljudi težavo. Veliko bolj udobno je prepustiti iskanje rešitev za težave drugim. Ampak vzroki, ki sprožijo potrebo po iskanju  rešitev še vedno ostanejo del posameznika, ker jih ne zna ali še ne more ozavestiti. Tako se negativni vzorci lahko v nedogled ponavljajo. Preseči samega sebe na način, da zavestno sprejmemo pozitivne spremembe, ki nam bolj ustrezajo, je najboljši del velnesa kot izbire načina življenja.     

Na straneh portala velnes.si boste našli strokovnjake in študente, ki so na neki točki  svojega življenja  razumeli, da morajo narediti nekatere ovinke, da lahko napredujejo. Vsi so izjemni v svoji širini, povezovanju, raziskovanju, … Predvsem pa živijo to kar drugim svetujejo. Z lastnim primerom kažejo, da je vse možno, če se človek le odloči in sprejme odgovornost za lastne izbire. Vsebinsko bolj natančno predstavitev portala velnes.si, preberite v rubriki Predstavitev portala.

Dogodek objave portala, dne 30.9.2016, hkrati združujemo še z dogodkom, ki smo ga pripravili ob svetovnem dnevu srca, dne 29.9.2916 ter srčnostjo ljudi, ki ga ustvarja. Zato so vsi še toliko bolj dragoceni. Kar še posebej spoštujem je, da so v idejo portala velnes.si, verjeli že samo na podlagi pogovora med nami. Ravno zaradi pozitivne energije so se pridružili k skupnemu projektu, ki ima namen postati veliko več. Hvala vsakemu posebej in vsem skupaj.

Etičnost, strokovnost, kreativnost, prijaznost do sebe in vseh okoli nas, je vodilo vseh, ki ustvarjamo blagovno znamko velnes.si.

Dobrodošli na straneh portala velnes.si.
 
Mag. Monika Karan
Avtorica in urednica portala velnes.si