Pot naj bo cilj

Najprej moram priznati, da kar nekaj časa nisem najbolje razumela kaj naj bi pomenila  misel s katero sem tokrat naslovila kolumno. Omenjeno misel sem slišala ob različnih priložnostih in od različnih ljudi. Med njimi nekako nisem našla skupnih povezav. In kot se vedno zgodi, ko je pravi trenutek, se vse zloži tako kot je prav. Tako so tudi mene vse moje dosedanje Izkušnje pripeljale do spoznanja kaj naj bi to pravzaprav pomenilo.
V zadnjem času se na moji poti, ki mi postaja cilj, zelo intenzivno dogajajo spremembe. Nekatere med njimi, ki niso najbolj spodbudne, bo potrebno čimprej pozabiti in skupaj z njimi tudi določene ljudi. Nekateri posebni trenutki mi vračajo nazaj ljudi, ki sem jih predolgo pogrešala pa tega nisem niti vedela. Vedno znova se ob intenzivnemu doživljanju trenutkov sprašujem zakaj nekateri še posebej lepi ljudje navznoter ostajajo del moje poti ne glede na vse. Odgovor je pravzaprav preprost. Ker smo drug drugemu del poti, ki postaja skupni cilj.
Morda mi je tudi zato lažje ohraniti ravnovesje in pozornost na celotno sliko življenja. Zato tudi občasne neprijetnosti nimajo večjega pomena. Pri tem mi seveda zelo pomaga zavedanje o  minljivost vsega in vseh nas. Morda je ravno to nekaj česar se vsi ne zavedajo in zato živijo v prepričanju o lastni neminljivosti. Pri tem pa izbirajo napačne načine, da zakrijejo lastne frustracije s katerimi dolgoročno škodijo predvsem sebi.    
In kaj imajo napisane iztočnice skupnega z velnesom? Vse. Živeti po načelu »delaj dobro sebi in drugim« je edino kar v nekaterih višjih dimenzijah, ki jih lahko vsak poimenuje kot želi, velja. Zato naj bo vaša pot, ki ste si jo izbrali za cilj takšna, da boste na njo vedno ponosni, predvsem pa, da boste imeli mir v sebi, ko se boste pogledali v ogledalo.

Mag. Monika Karan
Avtorica in urednica portala velnes.si