Mednarodni kongres velnesa v Sloveniji

Pred dvemi leti, ko je bil velnes.si samo ideja, ki mi ni dala miru, sem potihoma razmišljala tudi o možnosti, da bi v Sloveniji organizirali večji dogodek na področju velnesa, kjer bi lahko udeleženci na razumljiv način dobili verodostojne, predvsem pa uporabne informacije za vsakdanje življenje. In to od ljudi, ki tudi sami živijo in delajo kar drugim predavajo. S pomočjo pomembne osebe v mojem življenju, ki je tudi sama začutila potencial ideje, le-ta prerašča v realnost.  
Tako bomo 22.3.2017 s skupnimi močmi organizirali mednarodni kongres velnesa v Sloveniji. Datum je izbran namenoma, saj je to tudi svetovni dan vode. Namen vseh, ki kongres organiziramo je, da povežemo zavedanje o pomenu vode na globalni ravni z zavedanjem posameznika, da voda omogoča življenje.
Zato bodo vse teme povezane z vodo kot virom vsega življenja na Zemlji. Tega dejstva se premalo zavedamo dokler sami nimamo težav kako priti do vode. In kljub temu, da imamo neoviran dostop do pitne vode, povzročamo telesu težave z nezadostnim dnevnim vnosom te življenjsko pomembne tekočine (ob predpostavki, da ni zdravstvenih omejitev). Telo se je zato prisiljeno znajti na način, da črpa tekočino v telesu in s tem ovira lastno delovanje, predvsem pa zdravje. Zato ne pozabite piti dovolj vode, saj s tem naredite veliko dobrega zase. To bo tudi sporočilo kongresa, saj smo vse vsebine združili v naslov: Voda - vir zdravja, dobrega počutja in lepote.   
Več informacij o kongresu najdete na spletni strani https://www.velneskongres.si/
Vse izkušnje, ki smo jih pridobili kot ekipa z organizacijo tega dogodka bodo dragocene za vse naslednje kongrese, ki upam, da jih bomo organizirali z enakim entuziazmom, inovativnostjo in dobrim namenom.
 
Mag. Monika Karan
Avtorica in urednica portala velnes.si