Biti zelo zaposlen ne pomeni biti tudi produktiven

Ste že opazili kako nekdo predno reče dober dan začne s hitrim naštevanjem svojih aktivnosti, sestankov, telefonov, … To ni prednost, niti ni nekaj kar si zasluži spoštovanje. Natrpani urniki takim ljudem dajejo le občutek pomembnosti, kar je iluzija. Če si bolj natančno pogledate te ljudi, ki nenehno hitijo na vse konce in pri tem vedno zamujajo, po drugi strani pa ljudje, ki resnično naredijo pomembne stvari, to storijo popolnoma umirjeno, boste ugotovili, da so pri tem bistvene prioritete. 
Verjetno ste že imeli tudi izkušnje z nekaterimi sodelavci, ki vedno znova zatrjujejo  koliko dela imajo, kako so obremenjeni,… vendar pogosto ravno ti posamezniki ne izpolnjujejo dodeljenih nalog in vedno znova najdejo razlog  zakaj nekaj ni narejeno in ne zakaj je nekaj lahko narejeno. 
V skupinah, kjer so delovne naloge vezane na izpolnjevanje rokov vseh članov, lahko takšni posamezniki povzročajo ostalim dodaten stres, medosebni odnosi pa postanejo kaotični. V takšnih situacijah se lahko vprašate komu koristi tako stanje? Morda ravno takemu posamezniku, ki na ta način rešuje svoje notranje stiske in nezadovoljstvo. Morda vodji, ki na ta način išče šibkost skupine, podpira posameznika (iz njemu znanih razlogov), ki povzroča tovrstni kaos, morda se na ta način sam izogne sprejemanju potrebnih odločitev,… razlogov je lahko veliko. Dejstvo pa je, da na dolgi rok takšno stanje postaja nevzdržno. Posamezniki, ki imajo možnost izbire in so na trgu zaželeni kadri v takšni situaciji ne vztrajajo dolgo oz. iščejo možnosti, ki jim bodo omogočile boljše delovne pogoje oz. delodajalca, ki spodbuja produktivnost vseh na pravilen način.  
Življenje brez potrebe po dokazovanju drugim o lastni pomembnosti, je bolj izpolnjeno tako poslovno kot zasebno. Če je delovno okolje spodbudno v smislu ustreznega vodenja, opisani posamezniki nikakor ne morejo priti v ospredje. Posledično je delovno okolje lahko bolj spodbudno, kreativno, ... morda tudi sproščujoče. Zakaj si v delovnih okoljih ne bi naredili vzdušje, kjer se lahko vsi dobro počutijo?  
 
Mag. Monika Karan