NLP coaching kot pomoč  pri spoznavanju sebe

Se že dolgo na vso moč trudite spremeniti vse okoli sebe, ker »večina ljudi nima prav?« Se kljub vloženemu trudu ves čas vrtite v krogu, zgubljate pri tem energijo in ste razočarani nad svetom? Se vam zdi, da vas ne upoštevajo, kljub vloženemu trudu, jezi, prošnjam, vpitju, joku, …? Ali pa ste nekdo, ki si ne upa povedati svojega mnenja, ki »kar zmrzne«, besede mu ne gredo iz grla, ….? Ali pa nekdo, ki se z vsem strinja in naredi vedno tako, kot mu rečejo, pa čeprav misli drugače? V sebi pa čuti pritisk dveh jazov (prvi jaz, ki se podredi in drugi jaz, ki bije bitko s prvim)?
Je morda čas za korak naprej? Ali pa tudi ne. Mnogi prav s pomočjo coachinga pridejo do trenutka v življenju, ko si rečejo: »Dovolj! Hočem se spremeniti !«  Spoznanje, da je potrebno najprej spremeniti sebe, da se bo odnos drugih do nas spremenil, je ključen, če hočemo, da do spremembe pride. Verjemite! To je lahko največji korak – spoznanje, priznanje in odločitev. Preklop! Pogum!
Uživajte v spoznavanju sebe  
NLP coaching je priložnost, podpora, »bližnjica«, kako priti hitreje do novih uvidov vase in s tem v druge ljudi. Se zavedati, kako delujemo (kako deluje naš glas, mimika, koliko smo v tem res mi sami, koliko pa smo »maska«, ki so jo počasi s prepričanji, odnosi, zgledom, ustvarili drugi (starši, šola, prijatelji, služba, okolje). Koliko tega kar živimo, smo res mi in koliko, ne? Učimo se, kako se počutimo, kako delujemo, kako nas drugi sprejemajo, če delujemo iz “resničnega sebe”. Nekatere vrednote se počasi prevrednotijo. Teža nekaterih se spreminja. In ko tako jasnimo vpogled vase, se tudi naš pogled na druge spreminja. Bolj jih razumemo. Bolj razumemo njihovo drugačnost. In zato začnemo drugače čutiti in delovati do sebe in drugih. In naš svet se spreminja. Bolj smo srečni, umirjeni, razumevajoči, tolerantni…
Nekateri dogodki iz otroštva, mladosti puščajo v naši zavesti in podzavesti neprijetna sidra, strahove, zavore, ki nam dostikrat v življenju predstavljajo ovire, zaradi katerih  naši koraki v življenju postanejo »korakci«, ali pa zaradi tega sploh do njih ne pride. Morda si želite preusmeriti svoje življenje popolnoma na druge tirnice, pa si ne upate? Ali pa si želite majhnih sprememb, ki bi vam omogočale srečnejše življenje?
NLP coaching omogoča uporabo velikega števila različnih tehnik, s katerimi negativna sidra rahljamo. Na drugi strani pa ozaveščamo in krepimo močne točke, ki jih ima vsak od nas.  Morda uživate v spoznavanju sebe in drugih? Če je tako, je NLP coaching prava izbira za vas. Pridite in uživajte v pustolovščini raziskovanja in izpopolnjevanja največje mojstrovine v vašem življenju – sebe.

Vesna Stepišnik
ICF NLP coach