NLP kot stanje odličnosti  

Vsakdo izmed nas si zasluži najboljše. Ko sprejemamo odločitve, jih vedno sprejemamo v tem smislu. Čudovito je, da lahko izbiramo med tem, da "zares" živimo ali da samo obstajamo in se prepustimo toku dogodkov. 
»To, kar sem danes, kaže na to, kar sem se naučil, ne na to, česar sem sposoben.« (Virginia Satir)
Ste kdaj bili tako prepričani vase, da ste se počutili popolne gospodarje svojega življenja in tvorce uspeha v svoji okolici? To je stanje odličnosti, ki ga sami ustvarite, tudi če še ne veste kako. Kar se v NLP programih usposabljanja lahko naučite, predstavlja metodologijo za odkrivanje in poustvarjanje strukture, ki tiči za določeno izkušnjo. Možno je namreč ustvariti "pravo" orodjarno čustvenih stanj tako, da izberemo in uporabimo trenutno najustreznejše. Smoter NLP-ja in sorodnih ved, je ponuditi metode, s pomočjo katerih lahko v sebi spodbudite proces presenetljive rasti svojih sposobnosti. Da bi se na nov in učinkovitejši način spoprijeli z izzivi, s katerimi se soočate v vsakdanjem življenju. Vse to že imate v sebi. Gre za okrepitev poguma in volje, da odkrijete zaupanje v svojo notranjo bit in zaznavo ter da se ju naučite poslušati.
»Težave so ogenj, ki oblikuje naš značaj.« (Anthony Robbins)
Zgornja izjava lahko pomeni, da vsakokrat, ko se soočimo s problemom, lahko odkrijemo tudi najbolj učinkovito strategijo za rešitev le tega. To, kar smo imenovali »problem- težava«, postane priložnost za osebno oblikovanje, izboljšanje, poziv k akciji!
V vsakem težavnem položaju si postavimo vprašanje: "Kako mi ta trenutek lahko pomaga, da še bolj zrastem?" To vprašanje je prava pot za to, da začnemo uporabljati nove vedenjske vzorce ter za učenje boljše interakcije s svojimi čustvi.

Jelica Pegan Stemberger
NLP trener (mednarodna licenca INLPTA)
http://www.glottanova.si/