Podaljševanje trepalnic 

Estetsko oblikovanje in podaljševanje naravnih trepalnic, z lepljenjem sintetičnih dlačic na naravne, omogoča vsaki ženski zapeljiv pogled ter naravni videz. Maskara ni več potrebna. Umetne trepalnice priporočamo ženskam, ki imajo leče ter športnicam in vsem ostalim ženskam, ki si želijo imeti popoln videz že zjutraj, ko se prebudijo. Poleg tega podaljšane trepalnice ustvarijo tudi optično prevaro, ko je veka že rahlo povešena,  saj dosežejo učinek nekirurškega »liftinga«.
Kako poteka postopek podaljševanja trepalnic?
  • Strokovnjak oz. stilist za podaljševanje trepalnic prilepi posamezne sintetične trepalnice na naravne trepalnice tako, da zagotovi večjo gostoto in dolžino ter tako poudari videz vaših oči.
  • Na voljo so štiri različne oblike trepalnic, ki najbolje ustrezajo posameznim očem, glede naravne krivulje trepalnic in oblike ter velikosti oči.
  • Trepalnice so različnih debelin, zato se lahko popolnoma prilagodijo vašim naravnim trepalnicam.
  • Najkakovostnejše so sintetične trepalnice prevlečene s proteini svile, kar jim zagotovi popolno elastičnost, mehkobo in izrazito črno bravo. Podaljšanja so na voljo od 7 mm do 16 mm, nalepi se tudi do 150 sintetičnih trepalnic, odvisno od potrebe in velikosti oči.
  • Lažje trepalnice omogočajo tudi kreacijo šopkov, ki ustvarijo še večji volumen.
  • Umetno podaljšane trepalnice so stabilne toliko časa kot rastejo naravne trepalnice, ki sicer postopno odpadajo v rednih ciklih na dva do tri mesece.
  • Za ohranjanje popolne oblike in gostote trepalnic je potrebno postopek ponoviti na tri do štiri tedne.
Pomembna je strokovna izvedba   
Pomembno je, da izberete ponudnika storitve, ki uporablja visoko kakovostne in alergološko neoporečne materiale. Predno se odločite za postopek podaljševanja trepalnic vedno preverite ali ima oseba, ki postopek izvaja strokovno znanje ter certifikat s katerim to znanje dejansko dokazuje. Največ neželenih alergijskih reakcij se pojavlja ravno v primeru nestrokovne uporabe proizvodov ter zaradi uporabe lepil, ki ne ustrezajo visokim evropskim standardom.  
 
Mateja Šinkovec, kozmetičarka
Trenerka Luxuslashes
http://www.bis.si/