Zvestoba sebi

Vam povem skrivnost? Nikoli nisem bila rada v središču pozornosti, nisem bila prepričana vase in niti se nisem počutila privlačno v svojem telesu. Ampak saj samozavest ne pomeni biti lep, kajne? Lepota je stvar vsakega posameznika. Vsak ima svoje kriterije in vsak je svoj unikat.
Zakaj bi se morali primerjati z drugimi? Kdo pravi, da so oni boljši od nas? Samozavesten ni tisti, ki govori le o sebi in se hvali pred drugimi. Ampak tisti, ki najprej sprejme in ljubi sebe, da lahko to modrost pokaže in širi naprej.
Največji problem se nahaja v naši notranjosti. In ključ do končnega cilja se nahaja prav tam. Obrniti moraš vsak delček svojih misli, tudi tiste najbolj globlje in temačne. Moraš sprejeti sebe, da si lahko svoboden in živiš svoje sanje. Da postaneš takšna oseba, kot si sam želiš, ne takšna, kot ti narekujejo drugi.
Na dobri poti si takrat, ko stopiš korak ven iz svojega osebnega prostora. Vsak korak je zastrašujoč, ampak s tem osebnostno napreduješ. Iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da se splača. Imam tremo pred javnim nastopanjem, ter sem se pred kratkem udeležila retoričnega tečaja, kjer sem vedela, da bom zagotovo večkrat nastopala. Verjemite, strah je bil prisoten na celotnem srečanju. A rezultat na koncu je bil resnično takšen, kot ga opisujejo. Preprosto zrasteš.
Skrivnost do samozavesti je, da si upaš to postati.
 
Anja Blatnik
Študentka programa Velnes