Življenje kot Veliki voz

Preprosto gledanje v nebo lahko eden od načinov, da spremenimo naše dojemanje realnosti in umirimo dušo. Zavedanje razsežnosti zvezd na nočnem nebu, je lahko izjemen trenutek, vendar mnogi ne pomislijo, da bi čas namenili opazovanju le teh. Te majhne svetleče pike, lahko naredijo čudeže v naših misli, če jim le dovolimo in se jim popolnoma predamo.
Pozabimo na to kar se nam trenutno dogaja v življenju in se za trenutek osredotočimo le nase. Lastno bistvo. Veliko različnih načinov obstaja h katerim se zatečemo ob doživljanju težkih obdobji, da bi nam bilo lažje. Nekateri poiščejo rešitev v alkoholu, televiziji, hrani, športu ipd. Alternativa tem načinom, je preprosto opazovanje zvezd.
Mislite, da bi vam lahko koristilo? Poskusite.
Osredotočite se na mir, nepojmljivo razsežnost univerzuma, nebo, zvezde. Najdite npr. Veliki voz. Večina med nami se ga spominja iz otroštva, ko so nam starši, starejši brat ali sestra prvič pokazali sedem svetlih zvezd na nebu. Ta znana oblika nam zato ostaja v spominu vse življenje, daje nam prijeten občutek ,… govorim zgolj iz lastnih izkušenj. Meni pomeni neko toplino, nostalgičnost, trdnost, obudi mi spomine in domišljijo. Vzbudi mi občutek trajnosti, saj je ves čas nahaja na točno določenem mestu. Poleg vsega tega, je enostavno in prepoznavno ozvezdje. Takšno, kot si želimo, da je življenje.
In nikoli, ne pričakujemo od Velikega voza, da bi se spremenil, kajne? Nikamor se ni in se ne bo premaknil. Vsi ga poznamo in nikomur ni pomembno dejstvo, da se sestoji le iz sedmih zvezd. Samo obstaja na nekem mestu v univerzumu.
Zato si za trenutek predstavljajte, da je vaše življenje kot Veliki voz. Preprosto in večno.

Anja Blatnik
Študentka programa Velnes