Dvignimo glavo nad oblake

'Dobro ali slabo? Odvisno, iz katerega zornega kota pogledam.' (Afirmacija iz kompleta receptov in afirmacij Okusite svoje sanje)
Čas je za resnično spremembo perspektive. Nikoli nikakršno realno stanje ni in ne more biti enako za vse. Torej je od nas odvisno, kaj sprejmemo za realno stanje. Svoj svet si gradimo v svoji glavi. Prenehajmo kot ovce verjeti volku! Volk nam laže, da bi nas pojedel – kaj nam še ni jasno? Volk nam govori, kam naj gremo, kako naj se obnašamo in kako naj se oglašamo, ker nas straši, da nas bo sicer pojedla lisica – a v bistvu si on za hrbtom mane roke in na skrivaj oblizuje gobec. Ne bodimo ovce – bodimo vsaj ovni in zaupajmo v svoje roge – postavimo se z njimi po robu vsem, ki nam trosijo laži z zgodbo iz svoje perspektive. Recimo: 'Ne, hvala, to ni moja resnica. To je tvoja zgodba – moja je drugačna. Sam/a jo pišem.' In napišimo jo.
Moja zgodba
Res si napišite svojo zgodbo. Čas je zanjo. 'Moja zgodba.' In vanjo zapišite vse, kar vam pade na pamet, da si zares želite. Napišite jo popolno. Ne skrbite – ker ste vi avtor, jo lahko prilagajate, jo kasneje malce spremenite, kaj dodate ali odvzamete. Vedno si jo lahko prilagodite glede na čas in prostor, ko se premikate naprej. Ni vam treba skrbeti, da bi se narobe odločili. Vi ste avtorji, vi imate pisalo v svojih rokah in vi imate tudi vse avtorske pravice do svoje zgodbe. Nihče je ne more brez vašega dovoljenja preoblikovati ali prodati. Nikomur je ne pustite cenzurirati – niti sebi ne! Naš um mnogokrat cenzurira pod vplivom vseh zgodb in laži – idej drugih ljudi, ki so nam jih vcepili v glavo – zato odvrzite vsa stara prepričanja, ne potrebujete jih več. Napišite novo zgodbo. Naj bo tako uspešna, tako romantična, divja ali mirna, pridna ali poredna, kot si želite. Bodite to, kar ste. Pišite svoj najlepši dnevnik. Ko pišete, ste sami s seboj. Saj pravijo, da papir vse prenese. Sedeti sam s seboj v tišini, v meditaciji, v vizualizaciji ali v pisanju – so najbolj koristne dejavnosti pri kreiranju življenja vaših sanj.
Ko ste sami, ste resnično lahko samo vi. Poglejte se v ogledalo in se soočite sami s seboj. Naj vas ne bo strah – v ogledalu ste samo vi. Ni nekdo, ki bi vas obsojal ali meril vašo veličino ali vrednost. Ste samo vi in vaša podoba v ogledalu, ki vas gleda z ljubeznijo. Pred njo ste lahko sproščeni. Vse vam pokaže tako, kot je in to potrebujete. Če vam kaj ni všeč, lahko popravite. Kar vam je, lahko poudarite. Lepi ste. Zunanja lepota ni na plakatih, notranja lepota ni v samostanih. Vsa živa bitja smo lepa – le prepoznati moramo to! Lepote ne moremo meriti. To je popolni absurd. Odvaditi se moramo presojanja, deljenja na lepo in grdo, dobro in slabo, črno in belo. Svetloba je mavrica. Narava je raznolikost. Snežinke so si popolnoma različne. Obstaja nešteto odtenkov zelene. In sive tudi! Kaj vidite? Vse je stvar perspektive. Spravite se iz kota in zamenjajte zorni kot. Usedite se v tistega, od koder vidite stvari v dobri luči. In opazili jih boste vse več in več.
Igra svetlobe in sence
 Vsako stvar si lahko ogledamo iz različnih strani. Kaj je resnica? Odvisno, iz katerega zornega kota pogledamo. V tem svetu je ogromno optičnih prevar. Iluzij. Ker si stvari v naših očeh slikamo po svoje. Črno ali belo. Vendar pa svet samo je. Mi mu dajemo predznake. Čas je, da sprejmemo sebe in dejstvo, da smo močni in mogočni in sami ustvarjamo svojo resničnost. Ko se naša zavest dvigne – je tako, kot da dobimo novo perspektivo. Kot da se pomikamo iz perspektive mravlje, do ptičje perspektive, do planetarne vizije in še do nešteto višjih nivojev. Dvignite kdaj glavo nad oblake in se razglejte naokoli. Tam sije sonce in vse razžarja. Vedno lahko najdete sonce, samo poiskati ga morate na pravi strani neba. Ne glejte v črne oblake, razglejte se naokoli in poiščite sonce.
(Odlomek iz knjige Naša brezčasna narava)
  

Katarina Čuk
Certificirana voditeljica meditacije
https://fullblissliving.com/ebooks/nasa-brezcasna-narava/