Iščimo nove izkušnje z odprtim srcem

Približno dve leti nazaj sem se udeležila delavnice za osebnostno rast in komuniciranje. Moj namen s tem člankom ni promocija le-te, temveč deliti moje izkušnje in morda spodbuditi željo pri kom po duševnih aktivnostih.
Duševne aktivnosti
Duševne aktivnosti so vse tiste dejavnosti za katere se človek odloči glede na lastne želje, kot so npr. pridobivanje novih znanj, izkušenj, doživetij, spoznanj, … skratka vseh novih informacij, ki vplivajo na njegovo osebnostno rast in razvoj, tako na osebnem kot na poslovnem področju.
Izkušnje, ki sem jih pridobila na delavnici so zame neprecenljive in življenjskega pomena. Z zavestnim sprejemanjem novih informacij in uporabo znanja v vsakdanjem življenju, sem pridobila več energije, spremenila sem pogled na svet in ljudi okoli sebe. Najpomembnejša ugotovitev, ki sem jo sprejela, pa je ta, da je sprememba možna, da obstajajo poti in načini s katerimi pridemo do boljšega duševnega počutja.
Znanje je hrana za dušo in telo
Vsako novo znanje tako teoretično kot praktično, je hrana za dušo in telo. Lahko rečem, da se z veseljem udeležim kakšne nove delavnice, v praksi preizkusim teorijo, ki me zanima, poskusim novo hrano, na drugačen način opravim vsakdanja opravila pa čeprav je to samo pripravljanje smutijev, na drugačen način si organiziram čas, pečem pecivo s staro mamo, …. Seznam se ne konča.  
Ne glede na to, kakšno spremembo iščemo, je pomembno, da jo iščemo z odprtim srcem in se ne upiramo novostim. Verjamem tudi, da je skušnjava obupati ali ne storiti spremembe, ki jo želimo, lahko močna. Vendar uspešni in srečni ljudje, vedno sporočajo, da se je potrebno potruditi in nikoli obupati.

Ines Klemenčič
Študentka programa Velnes