Predstavitev dr. Ajitha Chakrapanija Somarajana, specialista ajurvede

Sem dr. Ajith C. S., doma iz južnega dela Indije, imenovanega Kerala* – božja država –, poznanega tudi kot zibelka ajurvede. Prihajam iz tradicionalne ajurvedske družine.
Šolal sem se v Kerali. Na Tamilnadu Dr. M. G. R Medical University sem diplomiral iz ajurvede in pridobil naziv diplomant ajurvedske medicine in kirurgije (angl. B. A. M. S – Bachelor of Ayurvedic Medicine & Surgery). Dve leti sem bil zaposlen v Somatheeram Ayurveda Hospital & Yoga centru kot ayurvedski zdravnik.
Od leta 2012 delam kot ajurvedski specialist v Thermana & Veda Ayurveda centru.
V Slovenijo sem prispel novembra 2012 na dan, ko je snežilo. Takrat sem prvič videl sneg, saj v Kerali nikoli ne sneži. Bilo mi je zelo všeč in še vedno uživam v zimskih mesecih. Slovenija je mala, lepa, čista in zelena država. Način življenja v Sloveniji in Indiji se zelo razlikuje glede oblačenja, dnevne rutine, duhovnega ozračja, kulture, kuhanja (uporabe začimb) ipd. Na začetku mi je bilo težko, zdaj pa sem se že čisto navadil. Obstajajo nekatere spremembe, ki sem jih moral sprejeti, da sem se lahko prilagodil novemu okolju in hrani. Še vedno se trudim držati ajurvedskih načel. 
 
*Kerala leži na južni obali Indije, med Arabskim morjem na zahodu in gorovjem Ghats na vzhodu. Zaradi rek, umirjenih rečnih rokavov, lagun, gozdov, eksotičnih divjih živali in dolgih obal ter plaž je raj za popotnike. Zaradi prevalence vlage v zraku in na površini kože je dežela idealna, da naravna zdravila učinkujejo na najvišji možni ravni. Dežela je tudi bogata z neštetimi zdravilnimi rastlinami ter nudi stalnost in skladnost, ki ju ajurvedska zdravila potrebujejo za učinkovite procese zdravljenja. Ista zelišča z isto učinkovitostjo so na voljo leto za letom ves čas.
Način življenja v Sloveniji in Indiji se zelo razlikuje glede oblačenja, dnevne rutine, duhovnega ozračja, kulture, kuhanja (uporabe začimb) ipd.