Energijski sistem človeka 

 Aura 
Svetloba in barve imajo kot valovanje v elektromagnetnem polju svoj pomen in namen. Vse okrog nas niha in valovi, celo naša čustva in misli »potujejo«. Pravzaprav ima vsako čustvo lastno frekvenco, oziroma valovno dolžino, torej tudi barvo, saj poznamo izraze kot zelen od zavisti ali rdeč od jeze. Veliko že vemo o fizikalnih lastnostih barv in vemo, da barve vplivajo na naše duševno stanje. Tako vse bolj razumemo to barvno bogastvo, ki nam je dano.
 Energijsko polje okrog fizičnega telesa imenujemo aura, v njej pa je prisotna paleta različnih svetlih in temnih odtenkov barv. To polje je odsev misli človekovega uma in njegovih čustev. Oblike in barve misli in čustev se porajajo in izginjajo, če pa so vztrajne in močne, delujejo tudi na fizično telo, da se odzove in nas opozori, kaj se dogaja, kaj čutimo in kaj mislimo in kako to nanj deluje. Nevidno polje energij okrog nas se neprestano giblje, spreminja, ustvarja in razgrajuje.
Povezava med notranjim in zunanjim svetom
Nič ni stalno  - vse je spremenljivo. Te energijske tokove sevamo v okolje, seveda pa jih tudi sprejemamo iz njega. Tako zunanji svet vpliva na nas in mi na njega. Ko nas prežemajo težje, bolj temne energije, smo nekako »ločeni« od okolja. Temo, ki jo nosimo v sebi, sevamo v okolje, ki nam potem »vrne« potrebne neprijetne izkušnje, da bi spoznali, kaj smo morda nezavedno ali pa kar zavestno ustvarili. Tako prepoznavamo svoje strahove, žalost, negotovost ali pa nasilje, jezo ali pohlep. Vse to so oblike energije in ko se jih naučimo »videti« v njihovih barvah, se jih tudi naučimo obvladovati.
Sicer pa se v vsakodnevnem življenju srečujemo z vsem, kar smo ustvarili in po zakonu o energijah doživljamo prav to, kar smo ustvarili. Ko smo jezni, se v možganih pojavi rdeče valovanje in sčasoma prežame celo telo. S to energijo delujemo v sebi ali navzven. Če to rdečo energijo jeze prenašamo na okolje, se bo enkrat vrnila nazaj k nam. Takšen je pač zakon, ki velja za energije – vse se vrne v svoj izvor. Tako bomo spoznali, kaj smo ustvarili. Če pa smo to energijo jeze zaradi kontrole ali strahu zadrževali, bo razjedala nas same. Zdravo energijsko polje izžareva čiste fluorescentne barve, mi pa smo v takem stanju energijsko pretočni, v skladu s seboj in okoljem.
Možganski valovi
V budnem stanju se v možganih pojavljajo beta valovi s frekvenco 13 – 30 Hz, aura pa je iz več barv.
Ko se popolnoma sprostimo se pojavijo alfa možganski valovi, aura pa je videti modrikasta. Ko se frekvenca zniža na 4 – 8 Hz, smo v theta stanju, modrikasta aura pa dobi zlat sijaj. In v delta stanju, ko se pojavijo valovi s frekvenco 0,5 – 5 Hz je naša aura blaga, skoraj bela, z blago rožnatim pridihom. Na drugi strani pa se lahko pojavijo s frekvenco nad 30 Hz – takrat smo v popolni koncentraciji in smo sposobni sprejeti veliko količino informacij.
 
 Milena Plut Podvršič dr.med, terapevtka 
Svetloba in barve imajo kot valovanje v elektromagnetnem polju svoj pomen in namen. Vse okrog nas niha in valovi, celo naša čustva in misli »potujejo«.