Poletna kolonija za odrasle  

Predstavljajte si kraj, kjer se odrasli popolnoma odklopijo od svoje realnosti. Pozabijo na skrbi, obveznosti in se vrnejo v otroštvo, kjer zganjajo norčije, pojejo, plešejo in enostavno uživajo.
Predstavila vam bom poletno kolonijo za odrasle CAMP GROUNDED http://campgrounded.org/ kjer udeleženci zamenjajo svoje računalnike, telefone, socialna omrežja, urnike in službe za podaljšan vikend čiste zabave v naravi. 

Gre za skupnost, kjer zneski plač in nazivi nimajo pomena, individualnost, samoizražanje, spomini in prijateljstvo pa so najbolj cenjeni. 
Bistvo kolonije je razstrupljanje od skrbi, življenja in tehnologije. Velik poudarek dajejo na telesni in umski aktivnosti. Program vključuje več kot 50 različnih dejavnosti: jogo, meditacijo, pohodništvo, henna, pisanje, petje, ples, masaže, digitalni detox, predstavo talentov, šivanje, poezijo, delo z lesom in še mnogo več. Udeleženci bivajo v bungalovih, kočah in šotorih. Pomembna je tudi hrana, ki jo strežejo, saj gre za zdravo, lokalno, sezonsko  ter prilagojeno različnim dietam in alergijam.
Pravila, ki veljajo v koloniji za odrasle
  • Nobene digitalne tehnologije, saj gre za popolni odklop od zunanjega sveta.
  • Čas, ki ga omejujejo budilke, urniki, … ni pomemben, ampak uživanje vsakega trenutka posebej.
  • Teme povezane s službo so »prepovedane«.
  • Alkohol in ostale poživljajoče substance so prepovedane.  
  • Prisotni so lahko samo odrasli (brez otrok in hišnih ljubljenčkov).
Zdi se mi, da bolj kot odraščamo, bolj izgubljamo identiteto. Definirati nas začnejo naše obveznosti in služba. Seveda družina, partner in poklic predstavljajo velik del našega življenja, vendar vedno moramo košček sebe prihraniti samo zase, svoje interese, hobije in želje.
Upam, da bomo nekoč imeli take kolonije tudi pri nas. In takrat bom moji mami podarila novo izkušnjo sprostitve in doživetje trenutka po lastni izbiri.

Kaj pa vi mislite? Bi se udeležili take kolonije?

Sonia Graunar Muparutsa
Študentka programa Velnes
Predstavljajte si kraj, kjer se odrasli popolnoma odklopijo od svoje realnosti. Pozabijo na skrbi, obveznosti in se vrnejo v otroštvo, kjer zganjajo norčije, pojejo, plešejo in enostavno uživajo.