Učinkovite metode učenja

Programi za starše z otroci (tečaji kot pomoč pri učenju za osnovnošolce potekajo individualno skupaj z enim od staršev), ter za dijake in študente v manjših skupinah, so  pomoč pri organiziranju učnega gradiva. Vključujejo metode pomnjenja, s katerimi lahko hitreje in učinkovito shranimo večje število informacij. Izvajajo se ustno, pisno, sede, stoje, med gibanjem, ob glasbi ali v tišini.
Ključno je usmerjanje pozornosti
Sprejemanje novih informacij je odvisno od usmerjanja pozornosti v tisto, kar nas zanima, kar si želimo zapomniti in se naučiti. Bodite dovolj pozorni na to, kar si želite zapomniti, kar se vam zdi pomembno. Ponavljajte informacije, nove stvari povezujte z že znanimi, utrjujte spominske sledi. Tudi učenje drugih je dobra metoda za povečanje kapacitete spomina. Papir in pisalo naj postaneta zvesta spremljevalca. Za učinkovito učenje je treba imeti voljo, načrt, namen in samozavedanje. Z dobro motivacijo in jasno postavljenimi cilji bo napredek večji, pripomore pa tudi redna telesna vadba ali gibanje ob glasbi. Če karkoli od tega zanemarite, se bo znižala sposobnost učenja.
Urejeno okolje, v katerem se učite, je prav tako pomembno kot prehrana, ki jo med učenjem uživate. Ne pozabite na svežo vodo, sadje, (banane, jabolka), oreščke, rozine, mandlje, lešnike, bučna semena ali sveže naribana jabolka s cimetom. Pridobiti je potrebno tudi znanje o vplivu okolja na pomnenje. Prav tako tudi o barvah, ki na vsakega posameznika vplivajo drugače, zato je pomembno, da se pomoč pri učenju izvaja strokovno in individualno, če želite doseči želene učinke.
Tečaji učenja z Možganskim fitnesom trajajo 60 minut enkrat tedensko, z vajami v domačem okolju.
Tudi trening spomina je način življenja, ki se ga lahko naučite na zabaven način in ga uporabljate na vseh področjih.  

Jasmina Lambergar
Trenerka spomina
 http://www.mozganski-fitnes.si/ 
Tudi trening spomina je način življenja, ki se ga lahko naučite na zabaven način in ga uporabljate na vseh področjih.