Razmigajte se že zjutraj

Kot verjetno veste, je 29. september Svetovni dan srca. In letos je Svetovna zveza za srce (World Heart Federation ali krajše kar WHF) izbrala geslo »Dajmo življenju moč!«. Srce je namreč tisto, ki daje našemu telesu in življenju moč. Omogoča nam, da ljubimo, se veselimo in skratka živimo kar se da polno življenje. Le nekaj malih sprememb v načinu življenja je potrebnih, da prispevamo k zdravju  lastnega srca. 

Nekaj mojih predlogov za nov začetek  
Zato bom danes delila z vami svojo izkušnjo in nasvet. Redna telesna vadba je temelj za zdravo srce. Sama se rada razgibam že zjutraj, pred zajtrkom. Velikokrat se pohecam, da možgani takrat še spijo in še niso polni izgovorov. Če imate psa, se odpravite z njim na krajši sprehod, če domače živali nimate, pa potrebujete malo motivacije, priporočam, da si nadenete slušalke in odkorakate v nov dan. Zagotavljam vam, da se boste potem počutili odlično in še zajtrk vam bo bolj teknil.
Če pa ste med tistimi, ki le stežka zapustite posteljo, pa lahko nekaj razteznih vaj naredite kar v njej. Na primer naredite 10 ponovitev naslednjih vaj: dvignite trup s pokrčenimi nogami, potem dvigujte trup z iztegnjenimi nogami, dvignite desetkrat desno in desetkrat levo nogo, potem pa še obe hkrati. Ko končate, se usedite in dvignite roke proti stropu, ter se dobro pretegnite. Lahko se zvalite še na trebuh, se uprete na roke in raztegnete še trebušne mišice, glavo pri tem nagnite nazaj (položaj kobra).
Tako, zdaj ste pripravljeni na okusen zajtrk. Dober tek.
 
Vihra Rampre
Študentka programa Velnes
Kot verjetno veste, je 29. september Svetovni dan srca. In letos je Svetovna zveza za srce (World Heart Federation ali krajše kar WHF) izbrala geslo »Dajmo življenju moč!«. Srce je namreč tisto, ki daje našemu telesu in življenju moč.