Nekaj dejstev o energiji (1.del)

Fizični svet je kompleksen sistem vibracij in energije. Sestavni del tega sistema je tudi človek. Od tega, kako izmenjujemo energijo s sabo, z okoljem in z drugimi ljudmi, je odvisno naše zdravje in dobro počutje. In ravno zaradi tega je razumljivo zakaj ljudje tekmujejo in se borijo za čim več energije in moči, ki jo ta prinaša.
Verjetno ste tudi sami že opazili, da vas neka določena oseba med prijatelji, znanci, sorodniki, sodelavci,... po pogovoru vedno duhovno in energetsko utrudi, izmuči,  izčrpa. To so kradljivci vaše energije. Fenomen ni tako enostaven in preprost, pa tudi redek ni. Nevaren je za tistega, ki je energetsko okraden, še bolj pa za tistega, ki energijo krade. Tega se je dobro zavedati.  
Kradljivci energije
Vsi naši konflikti v preteklosti so rezultat nesamozavesti, nemoči, šibkosti (naj gre za male konflikte v družini, med partnerji, prijatelji, med sodelavci,...), tudi jeza, bes, zavist, zamerljivost, ... sodijo v ta krog. Ti občutki narekuje željo in potrebo, da nekomu krademo energijo in ga naredimo nesamozavestnega, šibkega, nemočnega, da bi se mi ob tem sami počutili dobro.
Dobro je vedeti
  • Izven vsakega posameznika obstoja ogromna zakladnica različnih prefinjenih energij, ki nenehno napaja bio polje vsakega živega bitja na Zemlji.
  • Vsi naši odnosi (s seboj, drugimi, okoljem) se dogajajo v tem neslišnem in nevidnem bio energetskem polju. Težava je v tem, da večinoma ne znamo na zavedni ravni »priti« do tega velikega bogastva in izvira energije, zdravja in dobrega počutja.
  • Nekaterim s pomočjo različnih tehnik meditacije uspe »priti« do omenjene zakladnice, nekaterim pa je morda lažje, da jo kradejo drugim. Razvili so celo vrsto različnih strategij, kako vdirati in tudi vdreti v bio energetsko polje posameznika. To krajo in hkrati hranjenje s tujo energijo imenujemo »duhovni vampirizem«.
Pravijo, da ima vsaka palica dva konca. Tudi pri kraji energije je tako. Ruski znanstvenik Lazarev pravi: «Ko posameznik  začne uporabljati tujo energijo, se njegova povezava z bio poljem prekine. Tak posameznik potrebuje vedno več energije drugih, da bi lahko ostal zdrav.» Kraja energije izčrpa torej tistega, ki je okraden, a tudi tistega, ki krade.

Povzeto po Večernjih Novostih, 17.junij 1999

Jelica Pegan Stemberger
NLP trener (mednarodna licenca INLPTA)
http://www.glottanova.si/
Od tega, kako izmenjujemo energijo s sabo, z okoljem in z drugimi ljudmi, je odvisno naše zdravje in dobro počutje.