Mitologija, simbolni pomen in energija dreves (2.del)

Drevesa nas vabijo, da v celoti absorbiramo njihovo bistvo, in to lahko počnemo zgolj z dotikanjem njihovih vej, debel, korenin, ki vsebujejo skorajda neskončno energije. Drevesna simbolika je način razvrščanja, prepoznavanja in organiziranja energetskega znanja, ki ga drevesa vsebujejo in katero je prisotno v našem vsakdanjem življenju.
Energetska simbolika drevesa
Zakaj bi si želeli izvedeti več o simboliki dreves? Zakaj bi si želeli psihično zaužiti oz. uporabiti te čudovite subjekte?
Človeška kolektivna intuicija se je že dotaknila tega razumevanja. Nekaj spoznati pomeni, da se s tem združimo in prepletemo. Povezati se z nečim na različnih ravneh pomeni ustvariti novo nit ustvarjanja v naših življenjih. Proces učenja in povezovanje z drevesi zagotavlja našo dolgoživost in višje vizije. Kar hrani in ohranja naš razvoj je poenotenje energetske resonance z želeno objektivno pozornostjo. Zato moramo omogočiti energetski resonanci dreves, da nas v celoti vključi in vodi do osebnostne rasti.
In tako prej zastavljeno vprašanje, zakaj bi si želeli vedeti več o drevesih in njihovih simbolnih pomenih, začenja dobivati odgovor.
Poznavanje simbolike dreves nam lahko pomaga, da lahko:
  • odkrijemo povezavo z našo pravo identiteto,
  • pridobimo na voljo največjo možno perspektivo za vse naše čute,
  • posežemo v močan notranji vir na globok in ljubeč način,
  • dostopimo do energetskih kanalov, ki poudarjajo naš obstoj.
Drevesa so edinstvena za dodajanje skrivnega znanja. Skušajte si drevesa predstavljati kot subjekt, ki vsebuje nivoje globljih modrosti. Simbolično jesti sad drevesa pomeni, da absorbiramo najbolj dragoceno razumevanje življenja.
Temelji razumevanja simbolike
  • Kulturno - zgodovinska perspektiva dreves: zaokrožuje naše dojemanje na podlagi bajk, mitov in legend.
  • Biološke funkcije dreves: z učenjem, kako drevesa vzklijejo, živijo, umirajo, rastejo, se razmnožujejo, ohranjajo, razvijajo in zaščitijo smo začeli videti korelacijo med popolnostjo oblikovanja naših življenj in narave.
  • Okolje dreves: drevesne korespondence kot njihovo afiniteto do zraka, vode, ognja, zemlje, širijo popolnoma novo razumevanje. Ko opazujemo interakcijo med drevesom in njegovimi okoljskimi dražljaji (nekatera drevesa privabljajo točno določene žuželke, druge odganjajo škodljivce,…) bomo lahko bolj jasno opredeliti odnose v naših življenjih.
  • Energetska resonanca dreves: to je končni korak do razkritja razumevanja dreves (in življenja na splošno). Zaradi energetskih skupnih imenovalcev, imamo možnost, da manipuliramo svoje prevladujoče energijske vibracije. To je globok koncept, ki se ne razkriva z intelektualnimi metodami, temveč s povezavo intuitivno - psihičnimi sredstvi.
Kjer smo uspešno manipulirali lastne notranje energije z drevesno, smo dosegli vrhunec razumevanja ... pridobitev razsvetljenja. Lepota tega procesa razumevanja je, da ni omejena na drevesa. Lahko naredimo korak po omenjenih štirih temeljih in integriramo sebe do te mere, da je izboljšano zaznavanje vsega življenja. 
Sama doživljam drevesa kot izjemno velikodušne, strpne in močne v razumevanju kaj vse so doživela, preživela in odpustila. Prav tako so arhetipi povezljivost, in zato so njihove izkušnje ključnega pomena. Vabim vas, da raziščete simboliko drevesnega sveta.
 
Melita Mulej, org.posl.vel.