Kako izvajamo TRE?

Pri metodi TRE izvajamo serijo vaj, ki pomagajo sprostiti globoko napetost iz telesa, iz zakrčenih mišic. Ledvena mišica (lat. psoas) se ob travmi in stresu zakrči in akumulira napetost. To je naša obrambna mišica.
TRE vaje
Vaje so enostavne oblike raztezanja mišic in se uporabljajo za sprožitev tega spontanega mišičnega tresenja iz primitivnih delov možganov, iz možganskega debla. Glavno pri teh vajah je, da lahko izzovejo tresenje v težišču telesa – medenici – samo s pomočjo njegovega naravnega mehanizma. Nevrogeno tresenje izzovemo v močni ledveni mišici. Prenese se po vsem telesu in tako odkrije vsako globoko kronično mišično napetost ter jo naravno sprosti.
Vaje aktivirajo naravno sposobnost našega telesa, da se reši stresa, napetosti in travme. Vaje obidejo misleče možgane in dostopajo do primitivnih možganov, ki to tresenje sprožijo in napetost se sprosti. To nam je prirojeno. To je samoregulacija organizma, da zaključi travmo in se pomiri. Te vaje sprostijo mišice od znotraj. Ko vklopimo mehanizem tresenja, naredi to, za kar je namenjen – po stresnem ali travmatičnem dogodku telo sprosti v naravno stanje, stanje umirjenosti in sprostitve.
TRE kot učinkovit način sproščanja
Ko se telo sprošča, nežno tresenje valovi navzven vzdolž hrbtenice in sprošča napetosti celega telesa.
Ko se boste tehnike po nekajkratnem izvajanju z inštruktorjem naučili in jo osvojili, lahko vaje občasno nadomestite z običajnim opravljanjem dejavnosti, kot so hoja, telovadba ali joga.
Tehnika postane hiter in učinkovit način za uspešno sprostitev. Sčasoma se bodo ti mehanizmi tresenja naravno sprožili v položaju mirovanja in zmanjšali stres ali napetosti, ki so se nakopičile čez dan.

Renata Radič Berglez
TRE PRAKTIK (vodenje posameznikov in skupin)
http://www.treslovenija.si/ 
http://traumaprevention.com/

Tukaj najdete več o TRE delavnicah in izvajanja TRE v skupini, ki jih vodi Renata Radič Berglez  
http://www.remedio.si/ponudba-terapije/tre-1
Pri metodi TRE izvajamo serijo vaj, ki pomagajo sprostiti globoko napetost iz telesa, iz zakrčenih mišic.