Urška Dolinšek, prof.športne vzgoje, CEO Fitnes klinika by Urška 

V šport me je popeljal kikboks, borilni šport s katerim sem se ukvarjala 10 let in dosegla naziv sedem kratne državne prvakinje in 2. mesto na Evropskem prvenstvu leta 2002.  Z vpisom na Fakulteto za šport sem nadgradila svoje izkušnje v smeri univerzitetne izobrazbe in ves čas študija bila aktivna kot trenerka v fitnesu. Z visoko stopnjo empatije sem privabljala predvsem stranke s poškodbami in različnimi bolezenskimi stanji, katera so jim omejevala gibanje. Potreba po dodatnemu znanju se je stopnjevala, zato sem se udeležila številnih kongresov v Sloveniji in v tujini, med njimi svetovno največjega fitnes in zdravstvenega kongresa IDEA v Los Angelesu leta 2009 in 2015.
Zaradi velikega povpraševanja po prilagojeni vadbi z osebnim pristopom, sem leta 2014 odprla Fitnes kliniko, ki s strokovnim pristopom omogoča vadbo tistim, ki želijo varno in kakovostno vaditi ne glede na telesne omejitve. Strokovnost, empatija, doslednost, profesionalnost, srčnost, ... so lastnosti, ki so me povezale s številnimi projekti  ter vključili na različna področja obravnave telesa s katerim se ukvarjam že 18 let.
Leta 2016 sem oblikovala program za starejše po 80. letu in se v okviru Aktivnega dne izvaja v centrih za starejše DEOS,  in sicer že na osmih lokacijah po Sloveniji. Svoje bogate izkušnje delim kot strokovna sodelavka na številnih dogodkih kot predavateljica  (Kongres Fitnes zveze Slovenije, Davčna konferenca, Kickboxing zveza Slovenije, Akademija za ženske Donnakademy,…).
Kot dolgoletna strokovnjakinja na področju obravnave telesa ugotavljam, da je naša povezanost s telesom zelo šibka in zatrjujem, da bivamo izven njega!
" Štejejo le še rekordi, hvalimo se s pretečenimi kilometri, tekmujemo s številom treningov,…a le redki prisluhnejo telesu, ki kliče po  prilagojeni vadbi z osebnim pristopom.” 

Več na https://fitnesklinika.si/
Le redki prisluhnejo telesu, ki kliče po prilagojeni vadbi z osebnim pristopom.