Razstrupljanje telesa 

Kako pomembno je čiščenje in razstrupljanje telesa sem spoznala pred leti, ko sem se soočala z mnogimi zdravstvenimi težavami. Ob iskanju čim bolj naravnih rešitev sem prebrala številne knjige, članke o zdravi hrani in se odločila preizkusiti kako bo čiščenje telesa delovalo name. Lotila sem se programa, ki ga že vrsto let vodi izjemen zdravnik, kardiolog v Ameriki, ki se je izkazal za izjemno učinkovitega.
Številne kronične težave in bolezni (od glavobolov, pogostih prehladov, neurejene prebave, alergij, otekanja, zgage, nespečnosti, motenj v razpoloženju, bolečin v sklepih, pozabljivosti, preobčutljivosti na hrano do povišanega pritiska in holesterola,..), so lahko tudi posledica preobremenitve našega telesa s toksini.
Post za regeneracijo telesa 
Naš organizem ima v sebi naravne mehanizme regeneracije, a ti žal zaradi preobremenjenosti z vsem kar vnašamo vase preko hrane in pijače ter preko kože (mnoge umetne snovi, konzervansi, ...) ne uspe ohranjati ravnovesja. Že stari narodi so vedeli, da se je v času bolezni dobro postiti, da si telo opomore in se lažje posveti regeneraciji in zdravljenju. Številni narodi imajo še danes obdobja v letu, ko se postijo, odrekajo določeni vrsti hrane, v namen čiščenja telesa in duha.
  • Pri nas poznamo različne oblike čiščenja, od vodnega posta, do postenja s sokovi. Vsaka oblika je po svoje dobra, a ima vsaka od njih tudi svoje omejitve. Dobro jih je torej podrobno poznati in vedeti katere se lahko varno lotimo, kdaj in za koliko časa.
  • Sama  že vrsto let vodim ljudi skozi 3 tedenski proces čiščenja, ki sem ga povzela po zdravniku dr. Jungerju. Gre za prehransko čiščenje, s katerim vnašamo v telo veliko naravnih živil, mineralov in elementov, ki podprejo naš organizem in jetra pri izločanju toksinov, izločimo pa živila, ki v telesu povzročajo vnetje, so alergena in škodijo imunskemu sistemu.
  • Vsekakor vam kdaj pa kdaj ne bo škodil vodni post ali post s sokovi nekaj dni, če ga izvajate v preventivne namene. Če pa imate zdravstvene težave, vam toplo priporočam, da se postopka čiščenja telesa lotite pod vodstvom strokovnjaka.
Če čutite, da še ne želite svojemu telesu privoščiti zdravega razstrupljanja,  vam svetujem, da se za nekaj časa (nekaj tednov ali mesecev) odpoveste sladkorju, mlečnim izdelkom in izdelkom iz bele moke ter povečate vnos zelenjave in sadja. Opazujte kako se bo vaše telo odzvalo.
 
Več o programu čiščenja telesa, skozi katerega vodim svoje bolnike, najdete tukaj:
http://tatjanatrajkovska.eu/3-tedenski-program-detoks/
http://tatjanatrajkovska.eu/revitalizirajmo-se/

  
Aktivirajte naravne procese samozdravljenja tudi s čiščenjem telesa in uživanjem zdrave hrane!
 
Tatjana Trajkovska, dr. med., spec. druž. med in akupunkturistka
http://tatjanatrajkovska.eu/
Kako pomembno je čiščenje in razstrupljanje telesa sem spoznala pred leti, ko sem se soočala z mnogimi zdravstvenimi težavami.