Pet vzvodov uspeha posameznika

Karkoli delate, s čimerkoli se ukvarjate, kdorkoli ste, … če hočete v življenju uspeti, brez naslednjih petih vzvodov ne bo šlo, in sicer:
  • Želeti si…
  • Osrediniti se ….
  • Verjeti v …
  • Upati si in biti pogumen…
  • Biti navdušen in poln poleta …
Želja, ki jo nosite v sebi, naj bo močnejša od vas samih. To pa zato, ker je začetni impulz vseh ostalih vzvodov. Ko je želja popolnoma jasna, je potrebno, da se osredinite (fokusirate) na željo. In to tako močno, kot da vse ostalo ni pomembno in da ne obstoja. To je bistvo. Vaša želja bo tako postala vaša prednostna prioriteta, vaš pomembni cilj v življenju. Brez tega, da močno verjamete, da vam bo uspelo, ne gre. Brez vere v uspeh se ta enostavno ne zgodi. Pogumni preživijo! Na poti do cilja je vedno veliko neurij in »neviht«, toda pogumni imajo moč, da jih premagajo in svoj cilj dosežejo. In tu je še navdušenje. Samo z navdušenjem lahko želje spremenimo v cilje.
To je tako enostavno!

Rekli boste: Pa saj to vem! To je ja tako enostavno! Res je. Vendar se včasih zatakne. Imamo željo, spremenili smo jo v cilj. Smo navdušeni in verjamemo vanj. Toda manjka nam pogum.

Kaj storiti?
Coachi pravijo, da imamo vse vzvode uspeha. Ti so integralni del nas. Torej, imejmo tudi pogum. Morda potrebujemo nekoga, ki bi nam pomagal, da ta pogum spodbudimo v nas. Morda potrebujemo nekoga, ki bi nas na tej poti do uspeha podpiral, vlival pogum in moči. Morda… Včasih so stvari tako enostavne, če nam kdo le malce pomaga. Lahko so to starši, prijatelji, otroci, sosedje, sodelavci ali pa enostavno coachi. Ti so vedno, ko jih potrebujemo pri roki.

Jelica Pegan Stemberger
NLP trener in coach za hitro rast podjetij
(www.nlp.si, www.coaching.si)
http://www.glottanova.si/
http://coaching.si/
Karkoli delate, s čimerkoli se ukvarjate, kdorkoli ste, … če hočete v življenju uspeti, brez naslednjih petih vzvodov ne bo šlo.