Mateja Šinkovec, kozmetičarka

Priznam, težko bi si izbrala lepši poklic. Z veseljem ga opravljam že več kot 20 let, čeprav je bila moja prvotna izobrazba ekonomsko-komercialne smeri. Poklic mi je bil očitno namenjen, saj me je le srečno naključje pripeljalo do kozmetike.
V življenju sem imela veliko srečo, da sem spoznala prave učitelje, ki so me vodili na moji poslovni poti in tako sem danes lahko tudi sama učitelj drugim. Redno se izobražujem - večinoma na seminarjih v Parizu, Barceloni, Bologni, Dunaj ,Dusseldorfu, …
Poleg novosti v kozmetiki spremljam razvoj tehnologije, inovacije, ... Spoznala sem, da s pravilno nego lahko zaustavimo sledi časa, ter najdemo ravnovesje prav za vsakogar.
Zelo rada delam z ljudmi in v veliko veselje mi je podajati svoje znanje naprej. Z različnimi certifikati sem pridobila naziv »trener kozmetike« na različnih področjih: nega obraza, spa manikira, pedikura, podaljševanje trepalnic, geliranje nohtov, NPK svetovalec za manikiro, permanentni make-up, masaže telesa, uporaba različnih kozmetičnih aparatov, …
Poglobljeno se ukvarjam s pojmom lepote in, ko se vprašam kaj je lepota in kaj mi pomeni, lahko vsakič odgovorim drugače. Strinjam se, da se lepota skriva v vsem okoli nas. Vsak jo vidi in doživlja drugače. Zavedam se, da pri kozmetiki ne gre vedno samo in izključno za lepoto kože. Gre tudi za izpolnitev upanja in sanj, ki se skrivajo v posameznikih, gre za doživetje, sproščanje, odmik od realnosti in stresnih situacij vsakdana.

Več na http://www.bis.si/
Priznam, težko bi si izbrala lepši poklic. Z veseljem ga opravljam že več kot 20 let.