Mag. Monika Karan

Strokovnjakinja za  vitalni velnes
 

Delo na sebi je moj način življenja. In ker sem ugotovila, da je to prava pot zame, sem se v nekem trenutku življenja odločila, da želim, da mi tudi delo postane način življenja. Vrsto let sem poleg zahtevnega dela v prodajnem marketingu, odnosih z javnostmi in na kadrovskem področju, počela še marsikaj kar mi je omogočalo zadovoljstvo. Med drugim sem kot soavtorica napisala knjigo Blagovna znamka delodajalca, ki je bila na tem področju prva v Sloveniji.  Vendar se mi je zdelo, da me izobrazba univerzitetne diplomirane ekonomistke ter magistrice menedžmenta kadrov in delovnih razmerij omejuje. Zaradi veselja ob pridobivanju novih veščin in poklicev sem opravila še veliko dodatnih izobraževanj, med drugim tudi na področju zdravja in dobrega počutja kot so maserka, obrazna refleksoterapevtka (Sorensensistem), refleksoterapevtka, Bownova terapevtka, srednja medicinska sestra. Vse pridobljeno znanje danes uporabljam tako pri delu kot tudi načinu življenja. 

Svojo osebno in poklicno vitalnost nadgrajujem z delom na velneškem področju v praksi, s predavanji na višješolskih in visokošolskih študijskih programih in z vodenjem projektov na področju korporativnega velnesa ter blagovne znamke delodajalca.

S svojim znanjem in dragocenimi izkušnjami želim povezovati različne skupine ljudi na področju življenjske vitalnosti. Zato je bila ustanovitev portala velnes.si moja najbolj osebna odločitev, ki je združena tudi v poslanstvu portala: Z znanjem do zdrave izbire. 

Želim vam, da v življenju odkrijete, kaj vas veseli, v čem ste dobri, kdaj ste zadovoljni s seboj. Na koncu dneva šteje samo zadovoljstvo s tem, kako ste preživeli dan in kaj ste dobrega naredili zase in druge. 

Mag. Monika Karan
Avtorica in urednica portala http://velnes.si
Narediti korak iz cone udobja in sebe postaviti pred nove izzive ni samo velik korak za posameznika, ampak tudi za družbo.