Mag. Monika Karan

Bownova terapevtka, Refleksoterapevtka

Vsako jutro v mislih izbrati lep dan, je moje vodilo v življenju. 
Ni bilo vedno tako, zato mi je to stališče še toliko bolj dragoceno, ker sem do njega prišla s trudom in delom na sebi. Zdaj mi je lepo, ker z vsakim novim dnem pride veliko lepih trenutkov, veliko prijetnih ljudi in mnogo malenkosti, ki jih znam ceniti.
Delo na sebi je zame postalo hobi. In ker sem ugotovila, da je to res super zadeva, sem se na neki točki v življenju odločila, da želim, da mi tudi delo postane hobi. Pred tem sem bila v poslovnem svetu, kjer mi delo niti pod razno ni bilo hobi. Vmes sem podzavestno iskala poti na katerih bi našla osebno zadovoljstvo in zato ob zahtevni službi počela še marsikaj. Med drugim sem tudi kot soavtorica napisala knjigo Blagovna znamka delodajalca, ki je kot prva v Sloveniji vključila  več področij, ki so pomembna pri oblikovanju blagovne znamke delodajalca na trgu dela. Vendar se mi je še vedno zdelo, da me izobrazba univerzitetne diplomirane ekonomistke ter magistrice menedžmenta kadrov in delovnih razmerij samo omejuje.
Zato sem zaključila šolanje še za maserko, refleksoterapevtko, obrazno refleksoterapevtko (Sorensensistem), Bownovo terapevtko. Sem tudi članica vodstva Društva Bownovih terapevtov Slovenije. Pridobljene izkušnje v različnih velneških centrih sem nadgradila z vodenjem lastnega centra terapij.
Danes vse dragoceno znanje in izkušnje združujem pri delu z gosti kot vodja velneškega centra in tudi predavateljica študentom na višješolskem študijskem programu Velnes. Nadgradnja vseh izkušenj in znanj je ustanovitev in vodenje portala velnes.si, katerega slogan je »Z znanjem do zdrave izbire«, ki je hkrati tudi poslanstvo portala. V letu 2017 sem bila s strani mednarodne velneške organizacije imenovana za ambasadorko Global Wellness Day v Sloveniji.
In delo mi je postalo hobi.
Želim vam, da v življenju odkrijete, kaj vas veseli, v čem ste dobri, kdaj ste zadovoljni s seboj. Na koncu dneva šteje samo zadovoljstvo s tem, kako ste preživeli dan in kaj ste dobrega naredili zase in druge. Vse ostalo je nepomembno. 
Vsako jutro v mislih izbrati lep dan, je moje vodilo v življenju.