Doc.dr. Marta Bon, prof.šp.vzg.

Od leta 1993 se posvečam pedagoškemu in strokovno raziskovalnemu delu na Fakulteti za šport. Sem avtorica več kot 180 strokovnih in znanstvenih ter poljudnih del, soavtorica štirih knjig, sodelujem na znanstvenih in strokovnih kongresih doma ter v tujini.
Bila sem trikrat selektorica slovenske ženske rokometne reprezentance. Dosegli smo prvo medaljo (bron na sredozemskih igrah 1996 in nato še srebro 2015) ter prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo. Bila sem predsednica Strokovnega sveta RZS in do leta 2010 članica predsedstva RZS. Leta 2016 sem prejela Bloudkovo nagrado za življenjsko delo na področju športa. Bila sem članica odbora za vrhunski šport pri OKS. Bila sem tudi selektorica ženske rokometne reprezentance Švice.
Sem podpredsednica vladnega strokovnega sveta za šport. Od leta 2007 sem članica mestnega sveta MOL, kjer sem bila pobudnica ustanovitve samostojnega oddelka za šport. Kot soavtorica sem pripravila Strategijo športa v MOL. Sem predavateljica (Lector EHF) v okviru Evropske rokometne zveze.
Ukvarjam  se s športom, zdravim načinom življenja in veliko berem. Moje vodilo je: Brigaj se zase; postani boljši človek.
Leta 2016 sem prejela Bloudkovo nagrado za življenjsko delo na področju športa.