Ana Ličina, aromaterapevtka in parfumeristka


Ana Ličina je certificirana aromaterapevtka, parfumeristka ter univerzitetna diplomirana kulturologinja, ki se z aromaterapijo profesionalno ukvarja od leta 2009, ljubiteljsko pa odkar pomni. Soustanovila in strokovno vodila je prvi slovenski inštitut Šola Aromaterapije za razvoj, izobraževanje in usposabljanje s področja aromaterapije, fitoterapije, zelišč in naravne nege.

Od pomladi 2020 dalje svojo kreativno iskro usmerja v samostojni projekt ANA LIČINA AROMA ATELIER, v katerem poglablja svoje delo na področju aromatičnih zdravilnih rastlin in profesionalizaciji aromaterapije v Sloveniji. O aromaterapiji poučuje, piše in pripravlja odmevne javne dogodke: sejme, simpozije in ekskurzije. Med drugim je skupaj s Slobodanko Poštić zasnovala prvo mednarodno razstavo naravnih parfumov. Svoje strokovno znanje nenehno nadgrajuje na izobraževanjih v tujini. Najbolj jo zanima interdisciplinarno prepletanje botanične parfumeristike, destilacije, klinične aromaterapije, fitoterapije, naravne kozmetike, pridelovanja zelišč, etnobotanike in ekologije. 

Baterije si polni na svojem zeliščnem vrtu z rokami v zemlji, med dolgimi potepi v naravi ter v vsakdanjih drobnih trenutkih s svojimi najbližjimi.

Ana Ličina 
http://www.analicina.com/

 

Aromaterapija je moja "ljubezen na prvi vdih". Eterična olja dišečih rastlin so mi spremenila življenje, morda ga bodo tudi vam...